Ruladă de porc cu mirodenii

Pentru această ruladă de porc cu mirodenii ai nevoie de mai multe arome şi gusturi care să dea un gust complet preparatului. Esenţiale sunt seminţele de fenicul, cimbrul, usturoiul şi lămâia.
Ruladă de porc cu mirodenii - Ingrediente (1 ruladă)
1,5 kg piept de porc cu şorici piper sare 2 linguri seminţe fenicul cimbru 4-5 căţei usturoi 2 linguri ulei ½ lămâie
Ruladă de porc cu mirodenii - Mod de preparare
Pui într-un mojar cimbru, fenicul, sare, piper, căţeii de usturoi şi uleiul şi le freci până obţii o pastă. Tai pieptul de porc şi întinzi pasta de mirodenii. Rulezi şi legi cu o sfoară. Crestezi şoriciul, aşezi rulada în tavă şi o acoperi cu o folie de aluminiu. O pui la cuptorul încins în prealabil, aproximativ o oră, dai folia la o parte şi stropeşti rulada cu zeamă de lămâie. Mai ţii la cuptor până se rumeneşte.