„Săculeţi“ cu ciuperci

saculeti clatite ciuperci shutterstock 83856034 jpeg

Un aperitiv sau un antreu care transformă o banală clătită, într-una cu adevărat specială.

Ingrediente

Pentru «săculeţi»

2 ouă 200 ml bere sau apă minerală 3 linguri făină sare piper 1 lingură ulei

Pentru umplutură

700 g gălbiori

60 g unt

3 căţei de usturoi

½ legătură pătrunjel verde

sare

piper

Cum se prepară

Se curăţă ciupercile, se spală, se usucă în prosoape absorbante, se taie bucăţi potrivit de mari şi se sotează într-o tigaie mare cu unt bine încins, la foc iute. Se condimentează cu sare, piper, după gust, şi cu usturoiul zdrobit. Când sunt bine pătrunse şi zeama a scăzut, se iau de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tocat fin.

Separat, se bat ouăle cu un praf de sare şi puţin piper, se adaugă făina şi se subţiază compoziţia obţinută cu bere până la consistenţa unui aluat de clătite. Se lasă la frigider circa 30 de minute. Din aluat se coc, pe rând, într-o tigaie neaderentă mare, clătite groase, care se depozitează una peste alta până sunt gata toate.

În mijlocul fiecărei clătite se aşază câte o lingură de ciuperci sotate, se strâng marginile ca un săculeţ şi se leagă cu sfoară alimentară. Se aşază toate clătitele umplute într-o formă unsă cu unt, se stropesc deasupra cu unt topit şi se dau la cuptor 10-15 minute. Se servesc calde.

sursa foto: Shutterstock