Salată de cartofi şi ouă de prepeliţă

Photocuisine 062383 jpeg

Suntem şi noi în categoria celor care încurajează consumul de ouă de prepeliţă. Poate că din cauza preţului, nu sunt chiar la îndemâna oricui şi oricând. Dar atunci când aveţi în frigider un carton cu ouă de prepeliţă, nu ezitaţi să le preparaţi în diferite feluri.

Ingrediente

8 cartofi mici 8 ouă de prepeliţă 1 legătură ceapă verde 1 linguriţă boia iute pentru decor 2 linguri maioneză 1 linguriţă muştar iute sare piper frunze de salată pentru decor

Mod de preparare

Pune cartofii la fiert în coajă pentru 20 de minute. După ce s-au răcit, curăţă-i de coajă. Ouăle se fierb tari, se curăţă de coajă şi se taie un mic căpăcel. Scoate gălbenuşul şi pasează-l într-un vas.

Peste gălbenuş adaugă albuşul tăiat de la cpăcele tocat mărunt.

Apoi pune maioneza, muştarul, sare şi piper după gust şi freacă până devine o pastă omogenă. Pune pe fiecare cartof o linguriţă din compoziţie şi peste, căpăcelul de ou.

Pudrează cu boia şi ceapă verde tocată mărunt. Aşază aranjamentele pe platou pe frunze de salată şi lasă-le la frigider până sunt servite.

sursa foto: Photocuisine