Salata orientală cu macrou marinat
Dexter alias Bogdan Alexandrescu, tânărul şi talentatul chef de la Ibrik, din Paris, a creat pentru tine această reţetă savuroasă. Se prepară uşor, iar rezultatul este fabulos.
- 8 fileuri de macrou proaspete
- 8 cartofi noi, medii
- 2 cepe roşii mari
- 30 ml ulei de măsline
- 2 ouă
- 200 g castraveţi muraţi
- 200 g măsline de Kalamata
- sare, piper
- 60 ml ulei de măsline
- 200 ml oţet vin alb
- 20 ml oţet cidru
- 100 ml ţuică
- 200 g zahăr alb
- 60 g seminţe de coriandru
- 40 g boabe de muştar
- 20 g boabe de ienupăr
- 6 frunze de dafin
- 4 crenguţe de cimbru
- 70 ml ulei
- 20 ml oţet de cidru
Faci o marinadă pentru peşte din toate ingredientele lichide în care adaugi coriandrul, boabele de muştar, ienupărul, dafinul, cimbrul şi zahărul, amesteci, apoi pui fileurile de macrou. Îl laşi la marinat minimum 5 ore.
Coci cartofii în coajă, apoi îi tai bucăţi şi îi stropeşti cu 30 ml ulei de măsline. Ceapa roşie o faci felii subţiri şi o marinezi 30 de minute în oţetul de cidru amestecat cu uleiul de măsline.
Separat, fierbi ouăle tari, apoi le tai bucăţele, iar castraveţii îi faci feliuţe. 4Pui toate ingredientele într-un bol, adaugi macroul mărunţit şi potriveşti gustul de sare şi piper. Amesteci, adaugi măslinele, decorezi după imaginaţie şi serveşti.
Citeşte şi
Interviu Bogan Alexandrescu, chef Dexter: „Francezii redescoperă, fascinaţi, la noi, mujdeiul“
FOTO: Arhivă personală