Sandviş Reuben: preparatul emblematic din New York

Originea sandvişului Reuben nu este clară, dar se crede că a fost inventat în 1914, de Arnold Reuben, proprietar al restaurantului Reuben din New York. Alţii susţin că sandvişul a fost creat de comerciantul Reuben Kolakofsky din Nebraska. Astăzi este unul dintre cele mai populare preparate din SUA, vândut în mii de restaurante. Iată reţeta!
Ingrediente
4 felii pâine cu secară
200 g varză murată, tocată
6 felii pastramă de vită
4 felii şvaiţer sau caşcaval
20 g unt
2 linguri maioneză
2 linguri ketchup
Amesteci maioneza cu ketchupul şi ungi 2 felii de pâine cu acest sos. Aşezi pe fiecare 3 felii de pastramă, 2 de Şvaiţer şi câte un strat de varză murată. Pui deasupra a doua felie de pâine, unsă cu unt la exterior.
Pui sandvişurile într-o tigaie grill, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până ce pâinea se rumeneşte şi brânza se topeşte. Le serveşti imediat.
FOTO Shutterstock