Sandviş Reuben: preparatul emblematic din New York

1 shutterstock 1697578252 jpg jpeg

Originea sandvişului Reuben nu este clară, dar se crede că a fost inventat în 1914, de Arnold Reuben, proprietar al restaurantului Reuben din New York. Alţii susţin că sandvişul a fost creat de comerciantul Reuben Kolakofsky din Nebraska. Astăzi este unul dintre cele mai populare preparate din SUA, vândut în mii de restaurante. Iată reţeta!

Ingrediente

4 felii pâine cu secară

200 g varză murată, tocată

6 felii pastramă de vită

4 felii şvaiţer sau caşcaval

20 g unt

2 linguri maioneză

2 linguri ketchup

Amesteci maioneza cu ketchupul şi ungi 2 felii de pâine cu acest sos. Aşezi pe fiecare 3 felii de pastramă, 2 de Şvaiţer şi câte un strat de varză murată. Pui deasupra a doua felie de pâine, unsă cu unt la exterior.

Pui sandvişurile într-o tigaie grill, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până ce pâinea se rumeneşte şi brânza se topeşte. Le serveşti imediat. 

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg