Sărăţele cu pesto şi parmezan
Dacă doreşti un antreu rapid şi extraordinar de gustos pentru masa de Revelion, l-ai găsit. Aceste sărăţele cu pesto sunt delicioase! Prepară porţie dublă, toată lumea o să vrea şi a doua zi!
Ingrediente
1 pachet aluat foitaj (800 g)
1 borcan pesto cu busuioc
50 g parmezan sau caşcaval maturat
1 ou, pentru uns
seminţe de susan
Decongelezi aluatul. Ungi fiecare foaie cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi presari parmezan sau caşcaval dat prin răzătoarea mică. Tai fâşii late de 1,5 cm şi lungi de 12 cm. Le răsuceşti şi le aşezi în tăvi cu hârtie de copt, lăsând spaţii între ele, deoarece vor creşte la copt.
Le ungi cu ou bătut şi presari seminţe de susan negru sau alb, după preferinţă. Le dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, şi le coci până se rumenesc uşor. 3Le serveşti calde, cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock