Somon cu sos de busuioc

somon cu sos de busuioc jpeg

Binecunoscut pentru utilizările sale în bucătăria mediteraneeană, busuiocul este o plantă aromatică orginară din India (unde este considerată o plantă sacră), cu un miros caracteristic foarte puternic.

Ingrediente (2 porţii)

2 fileuri de somon 4 căţei de usturoi 1 praf de sare piper 1 lingură ulei de măsline 6-7 frunze busuioc 100 g smântână zeamă de lămâie, după gust 2-3 linguri ulei cartofi natur

Mod de preparare

Condimentezi peştele cu sare şi piper după gust şi-l aşezi în tava unsă cu ulei, cu pielea în jos. Ţii la cuptor 10-15 minute. Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu uleiul de măsline, adaugi busuiocul tocat, sarea după gust şi smântâna. Mixezi bine şi picuri zeamă de lămâie după gust. Serveşti peştele alături de sos şi cartofi natur.