Ştii care sunt avantajele cuţitelor ceramice?

femeie cutit jpeg

Cuţitele ceramice sunt foarte apreciate de profesioniştii într-ale gătitului, dar şi de gospodinele din întreaga lume, pentru avantajele pe care le oferă în comparaţie cu cele din inox.

Cuţitele ceramice de calitate au în compoziţie oxid de itriu şi oxid de zirconiu, care le conferă o duritate deosebită, apropiată de a diamantului, şi o calitate sporită. Au lame rezistente, de aceea pot fi folosiţi pentru a tăia felii, cu mare precizie şi fineţe, mezelurile, peştele, legumele şi fructele, carnea dezosată. Pot fi tăiate cu fineţe chiar şi legumele proaspete sau roşiile.

Iată câteva avantaje în bucătărie ale cuţitului de acest tip:

Nu are nevoie de ascuţire

Materialul dens şi tranşant permite tăiarea cu precizie a diverselor alimente – ascuţimea lamei ceramice este de 30 de ori mai mare ca cea a unei lame din oţel. Sunt genul de ustensile care nu au nevoie să fie ascuţite.

E antiaderent

Materialul din compoziţie este uşor, ceea ce permite mânuirea fără probleme a ustensilei cu pricina. Rezistă la temperaturi înalte şi este antiaderent.

Citeşte continuarea pe clickpentrufemei.ro

Citeşte continuarea pe clickpentrufemei.ro