Sufleu cu aromă de lămâie

shutterstock 3338986 jpeg

Sufleurile nu sunt atât de greu de făcut, iar rezultatul poate fi o adevărată reuşită dacă nu deschizi uşa la cuptor cât timp se coace. Incearca si tu aceasta reteta de sufleu cu aroma de lamaie.

Ingrediente

Pasul 1

coaja şi zeama unei lămâi mari 1 ou ¼ ceaşcă zahăr pudră 1 lingură făină 2 linguri unt nesărat, dacă se poate

Pasul 2

3 albuşuri

5 linguri zahăr pudră

3 gălbenuşuri

coaja şi zeama unei lămâi

2 linguri zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

La partea întâi se bate oul şi se adaugă coaja rasă şi sucul de lămâie, sfertul de ceaşcă de zahăr şi făina. Se pune totul pe foc şi se lasă la fiert amestecând mereu până ce se întăreşte. Se trage vasul de pe foc şi în compoziţie se adaugă untul. Se pune acest amestec în şase forme mai mici sau una mai mare.

Pentru partea a doua, într-un vas se bat albuşurile şi, după ce s-au întărit, se pune o lingură de zahăr şi se continuă baterea. Celelalte patru linguri de zahăr se amestecă cu gălbenuşurile şi apoi se adaugă coaja răzuită şi sucul celei de-a doua lămâi. Albuşurile şi gălbenuşurile se amestecă uşor şi totul se repartizează

în forme peste primul amestec de lămâie.

Formele mici sau forma mai mare se pun într-o tavă care se introduce la cuptor şi se coc 20-25 minute, în funcţie de cuptor, până ce conţinutul devine auriu. După coacere se lasă acest sufleu cu aroma de lamaie cinci minute la răcit, înainte de servire.

Sufleu de conopida

Sufleu de conopida

Sufleu de orez

Sufleu de orez

Sufleu de mere

Sufleu de mere

sursa foto: Shutterstock