Supă-cremă de dovleac cu smântână

1 supa crema dovleac jpg jpeg

Dovlecii sunt în plin sezon, iar din ei poţi faci delicioase preparate dulci sau sărate. Merită să încerci această supă-cremă, fină şi bogată!

Ingrediente

  • 1 kg dovleac plăcintar
  • 2 cartofi albi
  • 2 cepe albe
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri ulei
  • 20 g unt
  • 1/4 linguriţă coriandru măcinat
  • sare, piper, după gust
  • 50 g smântână fermentată, pentru servit
  • frunze pătrunjel, pentru ornat

Cureţi şi speli toate legumele, apoi le toci. Într-o cratiţă, căleşti în unt şi ulei ceapa, 3-4 minute. Adaugi restul legumelor, 1,5 litri de apă, acoperi cu un capac şi fierbi 25 de minute. 

Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi smântâna pentru gătit, condimentezi cu coriandru şi pasezi cu un blender de mână până ce supa devine cremoasă.

O serveşti cu smântână, decorată cu pătrunjel proaspăt. 



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg