Supă cremă de fasole
Să încercăm o reţetă de post...supă cremă de fasole!
Ingrediente:
250 g fasole boabe albă 250 g fasole roşie 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 2 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 ardei iute sare piper
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală fasolea (şi albă, şi roşie) şi se pune la înmuiat 10-12 ore. Se scurge apa în care a stat, se acoperă cu apă şi se pune la fiert până se înmoaie bine, schimbând apa de două ori. După ce a fiert fasolea, se strecoară. În apa în care a fiert fasolea se fierb morcovii, păstârnacul, cartofii şi ceapa, curăţate şi tăiate. Se scot legumele şi se paseză în blender împreună cu fasolea. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune piureul de legume, se lasă câteva secunde şi se subţiază cu zeamă în care au fiert fasolea şi legumele.
Se condimentează supă cremă de fasole, după gust, cu sare şi piper, se adaugă usturoiul zdrobit şi, când se servşte, se presară în farfurie rondele de ardei iute.
Această supă cremă de fasole este ideala in zilele de post.