Supă cremoasă cu porumb şi pui

1 shutterstock 1288869148 jpg jpeg

Porumbul e un ingredient versatil, care nu e folosit la întregul său potenţial. În această supă cremoasă, va da textură, gust şi aromă.

Ingrediente

1 morcov

3-4 cartofi

1 ceapă

1 ardei gras

400 g porumb proaspăt

200 ml lapte

150 g smântână fermentată (25% grăsime)

100 g brânză Cheddar

2 linguri ulei

2 l supă de legume sau apă 

½ legătură pătrunjel

sare

piper alb măcinat

½ lingriţă oregano uscat, opţional

Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa tocată la foc mic, până devine sticloasă. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi, morcovul dat prin răzătoarea mare, ardeiul gras mărunţit şi porumbul. Torni supa de legume sau apa, asezonezi cu sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, până ce legumele s-au înmuiat.

Iei 2-3 polonice de supă cu legume, le pui într-un blender, torni laptele şi smântâna, şi mixezi până obţii o cremă. O pui înapoi în oală, condimentezi cu oregano uscat şi mai ţii pe foc câteva minute, până să atingă punctul de fierbere. Stingi focul şi presari brânza Cheddar rasă şi pătrunjelul tocat mărunt. Serveşti supa caldă, cu pâine prăjită.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg