Supă de fasole în stil italian
Îţi propunem din timp o reţetă de supă de fasole, chiar dacă fasolea nouă nu a apărut încă. La fel de gustoasă, însă, este şi cu cea de anul trecut.
Pregătire: 20 minute plus timpul de înmuiere Preparare: 50 minute Dificultate: mică
Ingrediente
150 g fasole boabe albe
100 g fasole boabe negre
1 ceapă mare
1 morcov
1 felie de ţelină
1 roşie
1 legătură de ştevie roşie
100 g macaroane scurte (sau penne)
2 linguri pastă de roşii
2 linguri ulei
2 linguri parmezan ras (opţional)
3 căţei de usturoi
cimbru
1 foaie de dafin
sare
piper
Preparare
1.Alegi şi speli fasolea, o laşi la înmuiat 2-3 ore, o clăteşti şi o pui la foc cu apă rece. După câteva clocote, strecori fasolea, o acoperi cu apă caldă şi o laşi să fiarbă la foc mic circa 20 de minute.
2.Adaugi ceapa, morcovul, ţelina, tăiate mărunt, roşia curăţată de pieliţă tăiată bucăţele şi laşi să fiarbă în continuare până când boabele de fasole şi zarzavaturile sunt bine pătrunse.
3.Adaugi macaroanele fierte separat, frunzele de ştevie tăiate şuviţe, căţeii de usturoi feliaţi, foaia de dafin, pasta de roşii, uleiul şi cimbru, după gust. Corectezi gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 10-12 minute ca să se combine aromele. Serveşti supa caldă, presărată (opţional) cu parmezan ras.
sursa foto: Shutterstock