Supă de linte, reţeta perfectă pentru zilele friguroase

1 supa linte jpg jpeg

Multă vreme lintea a fost subestimată, însă în prezent din ce în ce mai mulţi bucătari o introduc în preparatele lor. Dacă nu ştii cum să o fierbi află din reţeta următoare!

De ce ai nevoie pentru supă de linte

300 g linte

4 l apă

1 ceapă

1 morcov

1 păstârnac

2-3 căţei de usturoi

2 linguri pastă de roşii

sare

piper

pătrunjel

Cum se prepară supa de linte

Speli lintea şi o pui peste noapte în apă cât s-o acopere sau cel puţin 2 ore. Îi schimbi apa şi o fierbi, la foc mic, alături de ceapa mărunţită, de rondele de morcov şi de păstârnac, tăiat cubuleţe. Când lintea s-a înmuiat, după aproximativ 45 de minute, condimentezi, după gust, pui usturoiul dat prin răzătoare şi pasta de roşii. Laşi supa să mai dea câteva clocote. La final, presari pătrunjel tăiat fin şi opreşti focul.