Supă de linte, reţeta perfectă pentru zilele friguroase

Multă vreme lintea a fost subestimată, însă în prezent din ce în ce mai mulţi bucătari o introduc în preparatele lor. Dacă nu ştii cum să o fierbi află din reţeta următoare!
De ce ai nevoie pentru supă de linte
300 g linte
4 l apă
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
2-3 căţei de usturoi
2 linguri pastă de roşii
sare
piper
pătrunjel
Cum se prepară supa de linte
Speli lintea şi o pui peste noapte în apă cât s-o acopere sau cel puţin 2 ore. Îi schimbi apa şi o fierbi, la foc mic, alături de ceapa mărunţită, de rondele de morcov şi de păstârnac, tăiat cubuleţe. Când lintea s-a înmuiat, după aproximativ 45 de minute, condimentezi, după gust, pui usturoiul dat prin răzătoare şi pasta de roşii. Laşi supa să mai dea câteva clocote. La final, presari pătrunjel tăiat fin şi opreşti focul.