Supă de perişoare cu legume, reţeta tradiţională

supa jpeg

Un bol cu supă caldă sau rece este exact ce ai nevoie pentru a te hidrata în zilele caniculare. Iată cum se prepară acest fel de mâncare tradiţional!

De ce ai nevoie pentru supă de perişoare

Pentru perişoare

2 linguri orez

500 g carne tocată

2 linguri pesmet

1 ou

pătrunjel

sare

piper

boia de ardei

Pentru supă

2 linguri ulei

1 ceapă

1 morcov

1 dovlecel

1 ardei

1,5 l apă

2 roşii

2-4 linguri oţet

pătrunjel

Cum se prepară supa de perişoare cu legume

Fierbi orezul în apă cu sare până când se fierbe pe jumătate, apoi îl scurgi.

Dai prin răzătoare morcovul şi dovlecelul, apoi toci ceapa şi ardeiul. Încingi uleiul şi căleşti legumele câteva minute, apoi adaugi roşiile tocate, apa şi laşi să fiarbă.

Pentru perişoare, amesteci carnea tocată cu orezul, pesmetul, oul, verdeaţa, sare, piper şi boia. Formezi perişoarele cu mâna umedă, le pui în supă şi le laşi să fiarbă 15-20 de minute. Asezonezi supa cu sare, piper şi oţet. La final, presari pătrunjel tocat.

Sursa https://whereismyspoon.co/

https://whereismyspoon.co/