Tagliatelle cu sos de lămâie şi parmezan

1 shutterstock 1504203554 jpg jpeg

De la mic la mare, toată lumea iubeşte pastele, mai ales că oferta este atât de diversificată. Am ales o reţetă inedită, dar delicioasă!

Ingrediente

250 g tagliatelle proaspete, cu ou

50 g unt

zeama de la 1 lămâie

200 ml smântână de gătit (15% grăsime)

sare

piper alb, măcinat

50 g parmezan ras

Fierbi tagliatellele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs. Pui într-o cratiţă antiaderentă untul şi smântâna lichidă, iar când sunt pe punctul de a da în clocot adaugi zeama de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper alb, după gust. Omogenizezi sosul, adaugi pastele şi mai fierbi un minut. Acoperi cratiţa cu un capac, stingi aragazul şi mai laşi 2 minute, ca pastele să absoarbă sosul.

Le serveşti fierbinţi, cu parmezan ras şi le decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg