Tartă cremoasă cu brânză şi afine

3 shutterstock 787029385 1 jpg jpeg

Afinele sunt fructele perfecte în deserturi: adaugă gust, culoare, aromă, textură. Pot fi folosite în numeroase combinaţii delicioase, precum acestă tartă.

Ingrediente

400 g aluat foitaj

300 g iaurt grecesc (10% grăsime)

300 g cremă de brânză

180 g zahăr

1 esenţă vanilie

3 ouă

200 g afine

Pui aluatul foitaj într-o formă rotundă de tartă, inclusiv pe pereţi. Dai forma la frigider.

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie, 5 minute, la viteză mare, apoi încorporezi crema de brânză şi mai mixezi un minut. Adaugi iaurtul şi omogenizezi, iar la final, încorporezi cu o spatulă albuşurile bătute spumă.

Torni umplutura peste aluat şi presari afinele spălate şi bine scurse. Dai tarta la cuptor, aprozimativ 45 de minute, la 170 °C. O laşă să se răcească complet şi o decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg