Tartă cremoasă cu brânză şi afine

Afinele sunt fructele perfecte în deserturi: adaugă gust, culoare, aromă, textură. Pot fi folosite în numeroase combinaţii delicioase, precum acestă tartă.
Ingrediente
400 g aluat foitaj
300 g iaurt grecesc (10% grăsime)
300 g cremă de brânză
180 g zahăr
1 esenţă vanilie
3 ouă
200 g afine
Pui aluatul foitaj într-o formă rotundă de tartă, inclusiv pe pereţi. Dai forma la frigider.
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie, 5 minute, la viteză mare, apoi încorporezi crema de brânză şi mai mixezi un minut. Adaugi iaurtul şi omogenizezi, iar la final, încorporezi cu o spatulă albuşurile bătute spumă.
Torni umplutura peste aluat şi presari afinele spălate şi bine scurse. Dai tarta la cuptor, aprozimativ 45 de minute, la 170 °C. O laşă să se răcească complet şi o decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock