Tartă cu brânză şi verdeaţă

2 jpeg

Ingrediente:

Pentru aluat: 450 g făină, 30 g drojdie, 150 ml apă călduţă, 3 linguri ulei, 1 ou, 1 linguriţă rasă de sare.

Pentru umplutură: 500 g brânză proaspătă de vaci grasă (bine scursă), 200 g telemea de oi rasă, 150 g caşcaval ras, 50 g unt, 150 ml smântână groasă, 4 ouă, 1/2 legătură mărar, 1/2 pătrunjel verde, 5-6 frunze de mentă proaspătă, sare, piper, salvie pentru decor.

Cum se prepară:

1. Din ingredientele menţionate, se frământă un aluat omogen, elastic, care se lasă apoi la dospit circa 20 de minute.

2. Separat, se mixează ­cele trei feluri de brânză cu untul, smântâna şi ouăle. Apoi se amestecă cu mărarul, pătrunjelul şi menta tocate fin şi se condimentează cu  sare şi piper, ­după gust.

Află reţeta completă de tartă cu brânză şi verdeaţă pe clickpentrufemei.ro

Află reţeta completă de tartă cu brânză şi verdeaţă pe clickpentrufemei.ro