Tartă cu broccoli şi dovlecei

tarta cu broccoli si dovlecei jpeg

Dintre toate legumele, gustul de broccoli este cel mai controversat. Adulţii afirmă sus şi tare că este o legumă sănătoasă, plină de vitamine, dar copiii o acceptă cu greu. Cert este că, ­dacă ştii cum să-l prepari, broccoli devine absolut delicios. Un pane cu puţin usturoi alături ori un amestec de broccoli cu afumătură şi caşcaval la cuptor pot fi gustări delicioase. La fel, şi omleta cu broccoli, brânză sărată şi mărar sau supa cremă de broccoli şi smântână, ori o tartă cu broccoli şi dovlecei.

Tartă cu broccoli şi dovlecei - Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 100 g unt 1 ou întreg 50 ml apă 250 g făină

500 g broccoli

3 ouă

1 dovlecel

200 ml smântână

200 g brânză de oi

1 praf de nucşoară

sare

piper

Tartă cu broccoli şi dovlecei - Cum se prepară

Se frământă aluatul din făină, untul tăiat bucăţele, ou, apă rece şi un praf de sare. Când aluatul ­este omogen şi elastic, se ­pune la frigider pentru circa o oră. Separat, se despart bucheţelele de broccoli, se opăresc patru minute în apă clocotită cu sare şi apoi se strecoară. Separat, se bat ouăle cu brânza rasă, se adaugă smântâna, praful de nucşoară, sare şi piper, după gust, şi se amestecă.

Se întinde aluatul în foaie, se tapetează cu ea fundul şi pereţii unei forme de tartă, se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri, se aşază amestecul de brânză, dovlecelul curăţat şi tăiat felii şi bucheţelele de broccoli. Se pune tarta la cuptor pentru circa 40-45 de minute, la foc mic, ­până când se rumeneşte frumos deasupra. Se serveşte caldă.