Tartă cu ciocolată şi zmeură, desert fără zahăr
Ca de fiecare dată, suntem alături de tine cu propuneri de prăjituri dietetice, pe care le poţi încerca chiar dacă nu ai multă experienţă în bucătărie.
Ingrediente
Pentru crustă
- 1 ou
- 100 g unt
- 180 g făină
- 1 praf de sare
Pentru cremă
- 200 g ciocolată neagră, fără zahăr
- 100 ml smântână pentru frişcă
- zmeură, pentru decor
- frunze de mentă
Mod de preparare
Într-un blender, pui toate ingredientele pentru crustă şi mixezi bine pentru a obţine o bilă de aluat. O dai la frigider câteva ore, apoi întinzi o foaie de 3-4 mm grosime şi o aranjezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţi.
O înţepi din loc în loc cu o furculiţă, aşezi peste ea hârtie de copt, torni boabe de fasole uscată (pentru a o împiedica să se umfle în timpul coacerii) şi o dai la cuptor, 30 de minute, la 180 °C. O scoţi şi o laşi să se răcească.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, împreună cu smântâna. Omogenizezi, iar când s-a răcorit o torni peste aluat şi o dai la frigider 2 ore. Decorezi cu zmeură proaspătă şi cu frunze de mentă.
Poftă bună!
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Mousse cu nes.