Tartă cu cireşe de iunie

Deserturile cu aromă de vară sunt delicioase şi se pot pregăti din fructe proaspete, care le oferă un gust inedit. Încearcă o tartă cu cireşe de iunie, care te va cuceri de la prima degustare!
Ingrediente
1 aluat congelat de patiserie
500 g cireşe proaspete
3 linguri amidon
100 g zahăr tos
100 g nucă
zahăr pudră, pentru decor
frişcă, opţional
Mod de preparare
Laşi aluatul să se decongeleze. Îl întinzi într-o foaie de aproximativ 3mm grosime. Aşezi într-o formă specială de tartă, împingând marginile în interior. Înţepi cu o furculiţă, din loc în loc. Dai la cuptorul încins în prealabil la temperatură medie, pentru aproximativ 15-20 de minute sau până ce capătă o culoare aurie.
Speli bine cireşele şi le scoţi sâmburii. Amesteci cu zahărul, amidonul şi nuca mărunţită. Pui umplutura peste aluat, în tavă. Dai la cuptor pentru încă 30-40 de minute, la temperatură medie. Serveşti cu zahăr pudră şi frişcă, dacă vrei.
Sursa http://blog.kingarthurflour.com