Tartă cu cireşe de iunie

tarta cu cirese de iunie jpeg

Deserturile cu aromă de vară sunt delicioase şi se pot pregăti din fructe proaspete, care le oferă un gust inedit. Încearcă o tartă cu cireşe de iunie, care te va cuceri de la prima degustare!

Ingrediente

1 aluat congelat de patiserie

500 g cireşe proaspete

3 linguri amidon

100 g zahăr tos

100 g nucă

zahăr pudră, pentru decor

frişcă, opţional

Mod de preparare

Laşi aluatul să se decongeleze. Îl întinzi într-o foaie de aproximativ 3mm grosime. Aşezi într-o formă specială de tartă, împingând marginile în interior. Înţepi cu o furculiţă, din loc în loc. Dai la cuptorul încins în prealabil la temperatură medie, pentru aproximativ 15-20 de minute sau până ce capătă o culoare aurie.

Speli bine cireşele şi le scoţi sâmburii. Amesteci cu zahărul, amidonul şi nuca mărunţită. Pui umplutura peste aluat, în tavă. Dai la cuptor pentru încă 30-40 de minute, la temperatură medie. Serveşti cu zahăr pudră şi frişcă, dacă vrei.

Sursa http://blog.kingarthurflour.com