Tartă cu cremă de brânză şi lămâie

tarta cu crema de branza jpeg

Deserturile ce au în compoziţie cremă de brânză sunt foarte gustoase şi răcoritoare. Încearcă o reţetă de tartă cu lămâie, pe care o decorezi cu fructe proaspete, pentru un plus de savoare.

Ingrediente

150 g cereale integrale

50 g zahăr brun

75 g unt, topit

230 g cremă de brânză

65 g zahăr

230 g smântână

2 linguriţe esenţă de vanilie

2 linguriţe coajă de lămâie rasă

2 linguri zeamă de lămâie

100 g smântână pentru frişcă

25 afine

1 mână de zmeură

100 g căpşuni, feliate

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Dai cerealele la blender, până sunt complet mărunţite. Le amesteci într-un bol cu zahărul brun. Încorporezi untul. Torni într-o tavă specială, rotunda, şi dai la cuptor, aproximativ 8-10 minute. Laşi la răcit, timp de jumătate de oră.

Mixezi crema de brânză, la viteza medie, până devine pufoasă. Adaugi zahărul, smântâna, esenţa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie, până obţii o compoziţie omogenă. Amesteci cu smântâna pentru frişcă. Torni peste blatul din cereale. Dai la rece câteva ore. Decorezi cu fructe. Serveşti imediat.

Sursa https://www.bettycrocker.com