Tartă cu gutui şi mere caramelizate

3 tarta 2 jpg jpeg

Dintre specialităţile dulci pe care le poţi prepara în această perioadă, tarta cu mere şi gutui caramelizate este un deliciu pe care trebuie neapărat să-l încerci.

De ce ai nevoie pentru tartă

Pentru aluat

140 g făină

1 praf de sare

2 linguri zahăr

60 g unt

3 linguri apă rece

Pentru umplutură

7-8 mere

2 gutui medii

45 g unt

150 g zahăr

Cum se prepară tarta

Combini făina cu sarea şi zahărul. Adaugi untul rece, tăiat cubuleţe, până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Torni apa şi frămânţi până când se omogenizează, apoi înfăşori aluatul în folie şi-l ţii la frigider cel puţin 30 de minute.

Cureţi merele şi gutuile, le îndepărtezi cotorul şi le feliezi. Topeşti 3 linguri de unt într-o tigaie, dizolvi zahărul în el şi dai deoparte. Aranjezi feliile de mere şi gutui, alternativ, în formă  şi le ţii pe foc, fără să amesteci, aproximativ 20-25 de minute.

Dai drumul la cuptor. Întinzi aluatul şi-l decupezi după mărimea formei, apoi îl aşezi peste fructe şi dai tigaia la cuptor aproximativ 40 de minute. Răstorni tarta pe un platou.

Sursa http://pixelatedcrumb.com

http://pixelatedcrumb.com