Tartă cu gutui şi mere caramelizate

Dintre specialităţile dulci pe care le poţi prepara în această perioadă, tarta cu mere şi gutui caramelizate este un deliciu pe care trebuie neapărat să-l încerci.
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
140 g făină
1 praf de sare
2 linguri zahăr
60 g unt
3 linguri apă rece
Pentru umplutură
7-8 mere
2 gutui medii
45 g unt
150 g zahăr
Cum se prepară tarta
Combini făina cu sarea şi zahărul. Adaugi untul rece, tăiat cubuleţe, până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Torni apa şi frămânţi până când se omogenizează, apoi înfăşori aluatul în folie şi-l ţii la frigider cel puţin 30 de minute.
Cureţi merele şi gutuile, le îndepărtezi cotorul şi le feliezi. Topeşti 3 linguri de unt într-o tigaie, dizolvi zahărul în el şi dai deoparte. Aranjezi feliile de mere şi gutui, alternativ, în formă şi le ţii pe foc, fără să amesteci, aproximativ 20-25 de minute.
Dai drumul la cuptor. Întinzi aluatul şi-l decupezi după mărimea formei, apoi îl aşezi peste fructe şi dai tigaia la cuptor aproximativ 40 de minute. Răstorni tarta pe un platou.