Tartă cu măsline şi roşii uscate

tarta cu masline si rosii uscate jpeg

Ştii cum se usucă roşiile? Pentru această tartă cu măsline şi roşii uscate, preîncălzeşti cuptorul la 95 de grade Celsius, speli roşiile şi le tai în jumătate şi le scoţi seminţele. Acoperi o tavă sau două cu foilie de copt, aşezi roşiile, le presari cu sare, după gust. Pui şi busuioc. Coci roşiile până se usucă (4 ore). Le pui apoi în borcane şi torni peste ele ulei de măsline acoperindu-le.

Tartă cu măsline şi roşii uscate - Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 1 gălbenuş 1 praf de sare

1 ceapă tocată

200 g roşii uscate, în ulei

200 g caşcaval ras

200 g măsline negre, feliate

3 ouă

150 g smântână

ulei

sare

piper

Tartă cu măsline şi roşii uscate - Mod de preparare

Amesteci făina cu untul, gălbenuşul, un praf de sare şi puţină apă. Frămânţi un aluat omogen şi îl dai la rece 30 de minute, apoi îl întinzi într-o formă tapetată cu fund detaşabil, îl înţepi cu o furculiţă şi-l coci 10 minute. Căleşti ceapa până devine sticloasă şi o aşezi peste blat.

Separat, baţi ouăle cu caşcavalul şi cu smântâna, apoi potriveşti de sare şi piper. Torni compoziţia peste ceapă şi aranjezi pe deasupra felii de măsline şi de roşii uscate. Coci aproximativ 40 de minute.