Tartă cu pere, reţeta festivă

O sursă excelentă de fibre şi vitamina C, perele dulci şi zemoase te îmbie cu savoarea lor.
Ai nevoie de
Pentru aluat
150 g unt
200 g făină
1 praf sare
1 lingură zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură
2 gălbenuşuri
100 g zahăr
250 ml smântână
30 g făină
coajă de lămâie
4 pere, pentru decor
Cum se prepară
Frămânţi un aluat din unt, făină, sare, zahăr, zeamă de lămâie şi apă. Înveleşti în folie de plastic şi îl laşi să se odihnească în frigider, cel puţin 40 de minute.
Întinzi aluatul într-o formă de tartă, tapetată, inclusiv pe pereţi. O înţepi din loc în loc şi o introduci în cuptorul preîncălzit, 10-15 minute.
Speli şi cureţi perele de coajă şi de seminţe, apoi le tai felii potrivit de subţiri. Amesteci smântâna cu făina, zahărul şi gălbenuşurile. Pui pe foc şi amesteci constant până le aduci la punctul de fierbere şi le dai deoparte.
Torni crema în tartă, aşezi deasupra feliile de pere şi introduci tarta în cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute. O serveşti ornată cu coajă de lămâie.