Tartă cu pere, reţeta festivă

Pear Pie jpeg

O sursă excelentă de fibre şi vitamina C, perele dulci şi zemoase te îmbie cu savoarea lor.

Ai nevoie de

Pentru aluat

150 g unt

200 g făină

1 praf sare

1 lingură zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

1-2 linguri apă rece

Pentru umplutură

2 gălbenuşuri

100 g zahăr

250 ml smântână

30 g făină

coajă de lămâie

4 pere, pentru decor

Cum se prepară

Frămânţi un aluat din unt, făină, sare, zahăr, zeamă de lămâie şi apă. Înveleşti în folie de plastic şi îl laşi să se odihnească în frigider, cel puţin 40 de minute.

Întinzi aluatul într-o formă de tartă, tapetată, inclusiv pe pereţi. O înţepi din loc în loc şi o introduci în cuptorul preîncălzit, 10-15 minute.

Speli şi cureţi perele de coajă şi de seminţe, apoi le tai felii potrivit de subţiri. Amesteci smântâna cu făina, zahărul şi gălbenuşurile. Pui pe foc şi amesteci constant până le aduci la punctul de fierbere şi le dai deoparte.

Torni crema în tartă, aşezi deasupra feliile de pere şi introduci tarta în cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute. O serveşti ornată cu coajă de lămâie.