Tartă de post cu magiun

Această tartă rapidă şi uşor de preparat este un desert ideal în perioada de post.
Pentru aluat
250 g făină


100 g margarină rece
1 praf sare
4 linguri de borş rece
1/2 plic praf de copt
Pentru umplutură
300 g magiun
100 g nuci
100 g zahăr pudră
Amesteci margarina rece cu făina într-un blender, până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi praful de copt, borşul rece şi sarea, continuând să frămânţi. Când aluatul s-a omogenizat, îl dai la frigider o oră.
Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţii formei. Macini nucile, le amesteci cu zahărul şi le presari peste aluat, apoi torni magiunul şi nivelezi.
Din resturile de aluat formezi un grilaj cu care ornezi tarta.
Preîncălzeşti cuptorul. Coci tarta 35-40 de minute, la 170 ºC.
La fel de repede se prepară şi aceşti gustoşi Biscuiţi de post umpluţi cu gem
Biscuiţi de post umpluţi cu gem

FOTO: SHUTTERSTOCK