Tartă gustoasă cu mere şi scorţişoară

Perfectă pentru a-ţi îndulci zilele mohorâte, tarta cu mere şi scorţişoară este foarte gustoasă şi uşor de preparat.
Ingrediente
Pentru blat 250 g făină ½ linguriţă sare 75 g zahăr 12 linguri unt 1 ou
3 mere
150 g zahăr
1 lingură apă
scorţişoară, după gust
4 mere, curăţate şi feliate
2 linguri zahăr
1 lingură unt
scorţişoară, după gust
1 lingură sirop de arţar
Pentru blat, dai la blender făina, sarea şi zahărul câteva secunde. Adaugi untul şi mixezi până la omogenizare, apoi încorporezi oul. Strângi aluatul într-o bilă mare, îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl dai la frigider cel puţin 2 ore. Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Întinzi aluatul într-o tavă de tartă, unsă cu puţin unt. Dai la rece încă 10 minute. Acoperi cu hârtie de copt şi dai la cuptor 10 minute.
Pentru sos, cureţi merele şi le felizei. Le dai pe foc împreună cu zahărul, apa şi scorţişoară. Acoperi şi le ţii pe foc până se înmoaie. Le zdrobeşti cu o furculiţă sau le dai la blender. Laşi sosul să se răcească puţin, apoi îl torni uniform în tavă.
Pentru umplutură, aranjezi feliile de măr în tavă, unele lângă altele, astfel încât să acopere tot sosul. Presari zahărul, scorţişoara şi bucăţele de unt. Dai la cuptorul încins la 180 °C, 45 de minute, până ce tarta se rumeneşte uşor şi merele îşi schimbă culoarea. Stropeşti cu sirop de arţar.