Tartă italiană cu spanac și ouă
Gustul acestei tarte cu spanac și ouă este senzaţional.
Ingrediente
700 g spanac
6 ouă
4 linguri parmezan ras
3 linguri brânză pecorino rasă
300 g brânză ricotta
2 bucăți aluat foitaj
1 ou bătut, pentru uns
sare
piper
ulei, pentru uns
Mod de preparare
Speli spanacul și îl opărești, 10 minute, în apă cu sare, apoi îl lași la scurs.
Separat, amesteci toate tipurile de brânză cu un ou, cu sare și cu piper, după gust, și omogenizezi bine. După ce s-a răcit și s-a scurs bine spanacul, îl tai mărunt și îl amesteci cu brânzeturile.
Tapetezi o formă rotundă, așezi o foaie de aluat, o ungi cu ulei și pui umplutura. Cu ajutorul unei linguri, faci, din loc în loc, cinci gropițe și spargi în ele ouăle rămase. Acoperi cu cealaltă foaie de aluat, aduni aluatul de pe margini spre interior, o ungi cu ulei, o înțepi din loc în loc și o dai la cuptorul încins, aproximativ o oră sau până când devine aurie. Se servește atât ca aperitiv, cât și ca garnitură.