Tarte cu cremă de ciocolată şi îngheţată

Crema de ciocolată delicioasă şi îngheţata răcoritoare, adunate într-o crustă crocantă, fac din acest preparat un desert complet, perfect pentru o zi de vară. Nu-i aşa că deja ţi-e poftă?
Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.
Ingrediente
Pentru tarte
- 1 cană apă
- 1 cană lapte
- 60 g unt
- 2 linguri zahăr brut
- 1 praf sare
- 2 căni făină
- 4 ouă
- uei pentru prăjit
Pentru umplut
- 200 g cremă de ciocolată, după preferinţă
- 400 g îngheţată, după preferinţă

Mod de preparare
Torni apa şi laptele într-o oală, adaugi untul şi praful de sare. Laşi la foc mic, iar când dă în clocot torni toată făina cernută şi amesteci viguros, pentru a omogeniza compoziţia. Stingi focul, laşi la răcit, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul.
Pui compoziţia într-un poş şi, pe dosul unei forme de brioşe, formezi coşuleţe din aluat. Presari peste ele zahărul brut şi le dai la frigider 2 ore.
Iei cu grijă coşuleţele de pe forma de brioşe şi le prăjeşti, pe rând, în baie de ulei încins, până se rumenesc. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Când coşuleţele s-au răcit, le ungi în interior cu cremă de ciocolată, pui în fiecare o cupă de îngheţată, le decorezi cu toppingul preferat şi le serveşti imediat.
FOTO: SoDelicious.ro
Mai multe reţete găsiţi pe SoDelicious.ro.