Tiramisu cu lămâie şi căpşuni

Tiramisu cu lamaie si capsuni jpeg

Un desert răcoritor de vară, reţeta de tiramisu cu lămâie şi căpşuni se prepară uşor şi este de-a dreptul delicioasă! În locul căpşunilor, dacă preferi, poţi folosi şi alte fructe.

Ingrediente

Pentru siropul de lămâie

120 ml apă

300 g zahăr

2 lămâi

Pentru cremă

45 ml apă

2 linguri zahăr

4 gălbenuşuri

350 g mascarpone rece

100 g zahăr pudră

250 ml smântână pentru frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 kg căpşuni

35 pişcoturi

frunze de mentă, opţional

Mod de preparare

Pentru siropul de lămâie, amesteci într-un bol apa, zahărul şi coaja rasă de la cele 2 lămâi. Dai la fiert, la temperatură medie. Laşi pe foc 1 minut sau până când zahărul se topeşte. Adaugi zeama de lămâie. Laşi la răcit, apoi strecori.

Pentru cremă, combini zahărul şi apa într-un vas, la temperatură medie. Dai la fiert 1 minut, până se topeşte zahărul. Separat, mixezi într-un bol gălbenuşurile. Încorporezi treptat siropul de zahăr. Continui să mixezi încă 5 minute. Adaugi brânza mascarpone şi zahărul pudră până obţii o compoziţie omogenă. Baţi frişca cu esenţa de vanilie, apoi o amesteci cu crema de mascarpone.

Înmoi pişcoturile în siropul de lămâie câteva secunde. Le aşezi într-o tavă, unul lângă altul. Acoperi cu jumătate din cremă. Nivelezi. Continui cu un strat de căpşuni feliate. Pui restul de pişcoturi şi ultimul strat de cremă. Decorezi cu felii de căpşuni şi frunze de mentă, opţional. Dai la rece 4-6 ore.