Tocăniţă cu dovleac şi cartofi: reţetă de post

Versatil şi delicios, dovleacul este un aliat de nădejde iarna, când poate fi folosit în preparate sărate şi dulci. E săţios, plin de vitamine şi foarte gustos. Aceasta reţetă de post e gata cât ai zice... dovleac!
Ingrediente
500 g dovleac
1 kg cartofi
2 cepe
3 linguri ulei
300 ml suc de roşii
1 lingură pastă de ardei dulce sau iute, după preferinţă
sare
piper
verdeaţa preferată, pentru decor
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi. Procedezi la fel cu dovleacul. Tai mărunt cepele şi le căleşti în ulei 4-5 minute, cu un praf de sare, la foc mediu. Adaugi cartofii şi dovleacul, torni 200 ml de apă şi laşi să dea câteva clocote. Pui sucul de roşii şi pasta de ardei, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi amesteci. Laşi să fiarbă sub capac, la foc mediu, aproximativ 20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat şi sosul a scăzut. La final, presari verdeaţa tocată. Serveşti preparatul ca fel principal, de post, sau ca garnitură la friptură.
FOTO Shutterstock