Tocăniţă cu mistreţ şi mămăliguţă

Tocăniţă cu mistreţ şi mămăliguţă jpeg

Astăzi îţi vom prezenta un deliciu culinar din carne de mistreţ. Aceasta aminteşte la aspect, dar şi gust cu cea de porc, însă are savoarea şi particularităţile specifice cărnii de vânat. Te invităm să încerci tocăniţa cu mistreţ şi mămăliguţă. Această reţetă este un adevărat răsfăţ pentru papilele gustative:

Ingrediente pentru tocăniţă cu mistreţ şi mămăliguţă:

- 9-10 cepe mijlocii, - 5 morcovi, - ulei, - 1kg şi jumătate de carne de mistreţ (de preferat fără os), - 250 ml de bulion, - 1 lingură rasă de zahăr, - piper, - 2 ardei iuţi, - câteva frunze dafin, - busuioc, - cimbru, - jumătate de căpăţână de usturoi, - un pahar de vin alb, - câteva linguri de făină, - mărar, - sare.

Tocăniţă cu mistreţ şi mămăliguţă – metoda de preparare:

Pentru tocăniţa cu mistreţ şi mămăliguţă avem nevoie de o cratiţă destul de măricică (6-7 l).

Ceapa şi morcovii se curăţă, se spală bine şi se lasă la scurs. Apoi, ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se taie rondele.  Se spală bine carnea, se lasă puţin la scurt şi se taie în bucăţi mici.

Într-o cratiţă încăpătoare se pune ulei. Se lasă până când se încinge, apoi adăugăm ceapa, morcovii şi carnea. Se lasă până când toate acestea se rumenesc puţin.

Se adaugă bulionul, zahărul, se completează cu apa şi se lasă să fiarbă, la foc mediu. După vreo 10 minute, se adaugă piperul, sarea, frunzele de dafin, busuiocul, cimbrul şi vinul.

După alte 45-55 de minute, adăugăm peste carne un amestec făcut din cinci-şase linguri cu făină şi apă. Punem şi usturoiul şi ardeiul iute (acestea trebuie tocate înainte). Mai lăsăm să fiarbă în jur de 15 minute. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm puţină apă. Punem şi mărarul tocat, lăsăm un minut şi stingem focul.

Acum putem să ne ocupăm de mămăliguţă. Într-un tuciuleţ se pune apă cu sare la fiert şi se presară şi puţin mălai. Apoi, când apa clocoteşte adăugăm treptat mălaiul, amestecând să nu se facă cocoloaşe. Totul se fierbe pe foc mic, în jur de 15 minute.

Tocăniţa cu mistreţ şi mămăliguţă se poate servi alături de un pahar de vin alb.

Pofta buna!