Tocaniţă de ceapă

2 shutterstock 1705920478 jpg jpeg

Folosită în majoritatea mâncărurilor, ceapa este una dintre cele mai populare legume din lume. Fie că o pui la ciorbă sau într-o tocăniţă, gustul ei dă savoare oricărui preparat Oferind un gust unic şi inconfundabil, ea este benefică pentru organismul tău, hrănindu-l şi protejându-l de mai multe afecţiuni. Datorită conţinutului ridicat de fier, ceapa ajută în tratarea anemiei. Ingrediente ● 500 g pulpă de porc ● 4 linguri ulei ● 2 ardei capia ● 5-6 cepe mari ● 2 linguri boia ● pătrunjel verde ● sare ● piper

Tai cubuleţe carnea de porc şi o rumeneşti în ulei, adaugi ardeiul şi ceapa tăiate julien. Când ceapa devine translucidă, pui boiaua şi completezi cu apă cât să acoperi carnea. Pui sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă, la foc mic. Tocăniţa este gata când zeama are consistenţa unui sos.

Opreşti focul şi adaugi pătrunjel tocat.

FOTO:Shutterstock