Tocăniţă de legume

Cu o multitudine de legume la îndemână, poţi găti preparate delicioase. Pentru zilele în care vrei să ţii post sau să te răsfeţi, încearcă următorul fel principal!
Ingrediente
- 3 cartofi medii
- 100 ml bere neagră
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ceapă albă
- ¼ ţelină
- 1 morcov mare
- ½ păstârnac
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- 700 ml supă de legume
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Într-o cratiţă, încingi uleiul de măsline şi sotezi ceapa tocată cu usturoiul zdrobit 5 minute la foc mic. Adaugi ţelina, păstârnacul, morcovul tăiate cubuleţe, pasta de tomate şi mai laşi pe foc încă 5 minute. Cureţi, speli şi tai bucăţi ciupercile, cartofii şi le adaugi peste celelalte legume. Torni supa şi berea neagră, asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci şi laşi să fiarbă 20-25 de minute până ce legumele sunt gata şi sosul s-a îngroşat. Serveşti tocăniţa caldă, cu pâine prăjită şi o decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Curry cu dovleac şi pui
