Tocăniţă de vită argentiniană

tocana ceapa ciuperci pui jpeg

Urmează paşii recomandaţi de noi şi vei obţine cea mai bună tocăniţă de vită argentiniană. Despre ea se va vorbi mult timp de acum încolo! Gustul unic al fripturii de vită cu sos de vin din Argentina este cunoscut peste tot în lume. Bucătăria argentiniană are o carte de vizită vestită peste tot în lume: „asado“ , adică acea carne de vită suculentă, friptă pe grătar. Celebra carne de vită argentiniană este considerată cea mai bună din lume, mai ales pentru prepararea fripturilor.

Tocăniţă de vită argentiniană - Ingrediente (4 porţii)

800 g carne de vită argentiniană 200 g costiţă afumată 200 g cârnaţi afumaţi 50 ml ulei 1 varză murată 500 ml supă de carne (sau de legume) 300 ml vin roşu 3 cepe potrivite ca mărime 2-3 mere acrişoare 1 morcov 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel cimbru uscat boia de ardei dulce piper proaspăt măcinat sare

Tocăniţă de vită argentiniană - Mod de preparare

Se taie varza felii groase, se aşază într-o cratiţă, se acoperă cu supă (sau cu apă caldă) şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie bine. Separat, se căleşte ceapa tocată în ulei bine încins.

Se adaugă morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, merele curăţate, toate tăiate cubuleţe, şi se continuă călirea până se înmoaie zarzavaturile. Separat, se prăjeşte în puţin ulei carnea porţionată, se stinge cu puţină supă şi se fierbe până este pe jumătate pătrunsă. Se adaugă costiţa şi cârnaţii tăiaţi bucăţi şi se continuă fierberea. Se pun şi legumele şi varza călită, se condimentează cu cimbru uscat, boia dulce, sare şi piper, după gust, se acoperă cu restul de supă şi vinul.

Se introduce cratiţa la cuptor pentru circa 30 de minute, pentru a se definitiva fierberea şi gustul. Tocăniţa de vită argentiniană se serveşte caldă.