Tort Alaska

shutterstock 649174858 jpg jpeg

Ştiai că tortul Alaska a fost preparat pentru prima dată în 1867, pentru a sărbători cumpărarea de către Statele Unite ale Americii a teritoriului Alaska de la Imperiul Rus? Secretul reuşitei tortului este de a fi copt la cald doar cât să se caramelizeze bezeaua, însă fără a lăsa să se topească îngheţata din interior.

Ingrediente 

Pentru blat 

  • 4 ouă 
  • 200 g zahăr 
  • 150 g făină 
  • 1 praf de sare 
  • 30 g unt 
  • esenţă de vanilie, după gust 

Pentru umplutură 

  • 250 g îngheţată de ciocolată 
  • 200 g îngheţată de căpşuni 
  • 175 g îngheţată de vanilie 

Pentru bezea 

  • 3 albuşuri 
  • 150 g zahăr 
  • 1 esenţă de vanilie 

Mod de preparare 

Dai drumul la cuptor la 170 °C şi tapetezi o tavă de copt. Mixezi ouăle cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă şi compoziţia îşi triplează volumul. Adaugi sarea, făina cernută şi mixezi la viteză medie, apoi torni untul topit şi esenţă de vanilie, după gust. Omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă. O nivelezi şi ţii la cuptor 30-35 de minute, până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească.

Tapetezi un bol adânc cu folie alimentară, având grijă să laşi marginile lungi. Decupezi din blatul de tort un cerc de diametrul bolului. Restul de blat îl tai fâşii şi-l aşezi pe marginile bolului, având grijă să nu laşi spaţii între ele. Laşi puţin îngheţata de vanilie la temperatura camerei pentru a fi uşor întinsă, apoi o pui în bol şi o nivelezi. Dai la congelator 20 de minute, apoi scoţi vasul şi întinzi îngheţata de căpşuni. Dai din nou la congelator alte 20 de minute. La final, întinzi îngheţata de ciocolată şi pui blatul rotund. Acoperi bolul cu marginile foliei alimentare şi dai tortul la congelator 4 ore.

Înainte să serveşti, combini albuşurile cu zahărul şi le aşezi pe baie de aburi. Amesteci până se încălzeşte uşor albuşul, apoi dai deoparte, torni esenţa de vanilie şi mixezi până se întăreşte bezeaua.

Scoţi bolul din congelator, răstorni tortul pe un platou, îndepărtezi folia şi îmbraci tortul în bezea cu ajutorul poşului. La final, rumeneşti uşor cu o torţă bezeaua. Decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tort de îngheţată

Tort de îngheţată

shutterstock 380436022 jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg