Ştiai că la început, bezelele moi erau folosite pe post de medicament? Ele erau preparate din extract de rădăcină de nalbă mare, amestecat cu zahăr şi albuş de ou şi erau considerate un medicament eficient împotriva durerilor de gât. Astăzi, gelatina a înlocuit extractul de nalbă mare, iar bezelele moi sunt unul dintre cele mai iubite deserturi din lume.

 

Ingrediente 

Pentru blat 

  • 250 g biscuiţi digestivi 
  • 90 g unt 

Pentru umplutură 

  • 1 kg îngheţată de ciocolată 
  • 3-4 biscuiţi digestivi 
  • 50 g fulgi de ciocolată 

Pentru decor 

  • 75 g bezele moi (marshmallows) 
  • 50 g fulgi de ciocolată, după preferinţă 
  • sos de ciocolată 

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Îmbraci cu compoziţia obţinută o formă de tort cu inel detaşabil.  

Pentru umplutură, rupi bucăţi biscuiţii.

Îi amesteci cu îngheţata de ciocolată, uşor moale, apoi adaugi fulgii de ciocolată. 

Pui îngheţata peste blat, o nivelezi şi dai tortul la congelator pentru 2 ore. 

Înainte să-l serveşti, îl decorezi cu bezelele moi, fulgi de ciocolată şi sos de ciocolată. 

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Semifreddo de ciocolată.

 

Loading...