Tort cu căpşuni şi fistic

1366468247 868tort 20capsuni jpeg

Vrei să scapi de monotonia din bucătărie? Joacă-te cu ingrediente savuroase şi pline de culoare! Căpşunile sunt vedetele acestui sezon, iar fisticul dă un plus de fineţe acestui tort fabulos.

Ingrediente:

Pentru blat: 4 ouă, 150 g zahăr pudră, 150 g făină, ½ pacheţel praf de copt

Pentru umplutură: 400 g brânză de vaci sau urdă, 300 ml frişcă lichidă, 200 g zahăr pudră, 1 pacheţel zahăr vanilat, 2 linguri suc de lămâie, 250 g căpşuni, 6 foi de gelatină (sau echivalentul în granule), 100 ml apă

Pentru decor: 50 g gem de căpşuni, 50 g fistic, 250 g căpşuni, 1 pliculeţ cu gelatină roşie pentru decor

Mod de preparare: Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până se transformă în spumă. Cu grijă pui şi amesteci făina cernută cu praful de copt. Torni această compoziţie într-o formă rotundă, unsă şi tapetată, cu diametrul de 26 cm şi dai la cuptor pentru 45 de minute.

După ce s-a copt, laşi blatul să se răcească şi îl tai în două pe orizontală. Speli tava, o usuci, o ungi cu ulei şi o presari cu zahăr pudră. Aşezi în ea partea de jos a blatului copt. Amesteci brânza cu zahăr, zahăr vanilat şi suc de lămâie. Prepari gelatina cu apă rece după instrucţiuni. O aduci la punctul de fierbere (dar nu o fierbi, căci se taie) şi o amesteci în brânză. Baţi şi frişca, din care opreşti câteva linguri, pentru a acoperi laterala tortului. Restul cantităţii de frişcă o amesteci în brânza cu gelatină.

Cu acest amestec ungi blatul existent în tavă, pui căpşuni curăţate, spălate şi tăiate felii, şi peste ele pui un nou strat de cremă. Dai la frigider 30 minute să se întărească. Scoţi apoi cercul tăvii, acoperi cu partea a doua a blatului, ungi cu gem de căpşuni şi acoperi laterala tortului cu frişca oprită. Acoperi cu fisticul mărunţit.

Decorezi cu căpşuni tăiate şi prepari şi gelatina roşie aşa cum scrie pe plic. Torni gelatina roşie numai în partea de sus a tortului, peste căpşuni, dai la rece pentru 60 de minute şi apoi serveşti tortul.