Tort cu ciocolată neagră şi zmeură
Răsfaţă-te cu o reţetă delicioasă de tort cu ciocolată neagră şi zmeură, care îţi va încânta papilele gustative!
Ingrediente
250 g făină
120 g pudră de cacao
400 g zahăr
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă sare
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
230 smântână
230 ml apă fiartă
120 ml ulei
1 linguriţă oţet
230 g unt
250 g gem de zmeură
180 g zahăr pudră
zmeură pentru decor, opţional
Pentru glazură
230 g unt
170 g ciocolată
esenţă de vanilie, după gust
6 linguri zahăr pudră
450 g smântână pentru frişcă
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Ungi cu puţin unt două tăvi rotunde de tort şi le tapetezi cu hârtie de copt. Combini făina, pudra de cacao, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea, într-un bol. Încorporezi ouăle, esenţa de vanilie, uleiul, oţetul şi apa, până obţii o compoziţie omogenă.
Torni aluatul în tăvi şi dai la cuptor aproximativ 35-40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit timp de 20 de minute, apoi scoţi din tavă. Mixezi untul cu gemul de zmeură, până obţii un amestec pufos. Amesteci cu zahărul pudră. Întinzi crema între cele două blaturi. Torni deasupra glazura de ciocolată. Decorezi cu zmeură, dacă vrei.
Pentru glazură, mixezi untul cu ciocolata mărunţită, până obţii un amestec pufos. Încorporezi smântâna. Adaugi esenţa de vanilie şi zahărul, până se formează o compoziţie omogenă. Dai deoparte 20 de minute înainte de a folosi glazura.
Sursa http://www.countryliving.com