Tort cu două feluri de cremă

IF49643 jpeg

Cu fructe, cu ciocolată, cu frişcă, complicat sau simplu de preparat, tortul nu lipseşte în momentele importante din viaţa noastră. Totuşi, le poţi încerca şi pentru a înveseli o sâmbătă sau o duminică în familie. Noi va propunem un tort cu doua feluri de crema.

Ingrediente

Pentru blat

150 g făină 150 g zahăr 100 g nuci măcinate 6 ouă 100 g unt

Pentru crema de ciocolată

100 g zahăr

2 linguri pudră de cacao

1 pahar de lapte rece

3-4 tablete de ciocolată

20 g unt

2 linguri zahăr pudră

Pentru crema albă

500 ml lapte

250 g zahăr

2 linguri făină

1/2 pachet unt

Pentru decor

100 g alune zdrobite

50 g fistic

Mod de preparare tort cu doua feluri de crema:

Baţi albuşurile. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi adaugi alternativ câte o lingură din albuşul bătut şi câte o lingură de făină, apoi adaugi untul topit şi nucile măcinate.

Torni compoziţiaîntr-o formă unsă şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute.

Fierbi la foc mic laptele împreună cu zahărul şi pudra de cacao până începe să se îngroaşe. Iei crăticioara de pe foc, adaugi ciocolata rasă şi amesteci. După ce se răceşte, adaugi untul frecat cu zahărul pudră şi baţi energic cu telul (sau mixezi).

Pentru crema albă, fierbi jumătate din lapte împreună cu zahărul. Restul laptelui îl amesteci cu făina şi îl adaugi în laptele care fierbe. laşi să fiarbă în continuare, amestecând. O laşi să se răcească. Separat, freci untul până devine spumos şi adaugi puţin câte puţin din crema preparată, frecând în continuare.

Tai blatul de tort în două felii orizontale, pui crema de ciocolată între ele, iar deasupra întinzi crema albă, păstrând câte puţină cremă din fiecare pentru decorare.

Decorezi acest tort cu doua feluri de crema cu „flori“ şpriţate din cele două porţii de creme păstrate şi cu fistic, iar pe lateral, cu alune zdrobite.\

Tort cu mandarine si frisca

Tort cu mandarine si frisca

Tort cu mere si frisca

Tort cu mere si frisca

Tort cu nuca si ciocolata

Tort cu nuca si ciocolata

sursa foto: Image Food