Tort cu fructe alcoolizate

Tort cu fructe alcoolizate jpeg

Ai poftă de un desert săţios şi extrem de delicios, dar care să aibă şi ciocolată din belşug şi alte arome puternice? Dacă ai răspuns afirmativ la această întrebare, ar trebui să încerci tortul cu fructe alcoolizate. Iată cum se prepară acest dulce incredibil de bun, dar şi care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru ca această reţetă să iasă fix aşa cum trebuie:

Ingrediente pentru tort cu fructe alcoolizate:

Pentru blat:

- 6 ouă, - 8 linguri cu zahăr, - 3 linguri cu cacao, - 4-5 linguri cu făină, - un praf de sare, - un plic praf de copt, - esenţă de rom, - 500de grame de vişine din vişinată.

Pentru cremă :

- 2 plicuri cu praf de cremă de ciocolată,

- 500 ml de lapte,

- 500 ml frişcă lichidă,

- o esenţă de rom.

Pentru sirop:

- 10 linguri cu zahăr,

- 400 ml de apă,

- o esenţă de rom.

Pentru decor:

- pişcoturi,

- cremă de ciocolată,

- vişine din vişinată.

Tort cu fructe alcoolizate – metoda de preparare

Începem cu blatul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Apoi, se albuşurile se bat, cu un praf de sare, până când obţinem o spumă tare. Se adaugă, rând pe rând, amestecând în continuu în tot acest timp, gălbenuşurile, cacaua şi făina (aceasta trebuie mai întâi amestecată cu praful de copt).

În compoziţia blatului pentru tortul cu fructe alcoolizate, se adăugă esenţa de rom, apoi se mai amestecă un minut. Se toarnă compoziţia realizată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presărăm, în toată tava, câteva vişine. Se coace la foc mic, în jur de 22-25 de minute.

Scoatem blatul de la cuptor, îl lăsăm puţin să se răcească şi apoi îl tăiem în două părţi egale.

Acum putem să trecem la cremă. Se pune într-un vas 2 plicuri cu praf de cremă de ciocolată, 500 ml de lapte, 500 ml frişcă lichidă şi  o esenţă de rom. Se amestecă până când se obţine o cremă groasă.

Se ia cealaltă jumătate de blat, se pune pe un platou şi se însiropează (siropul se face din zahăr caramelizat, stins cu 400 de ml de apă şi cu o esenţă de rom). Presărăm pe toată suprafaţa vişine din vişinată şi apoi adăugăm cremă de ciocolată. Se adaugă a doua parte din blat şi se însiropează şi aceasta. Apoi, se îmbracă tortul cu cremă de ciocolată, pe pereţii tortului se pun pişcoturi, iar deasupra mai adăugăm câteva vişine alcoolizate.

Tortul cu fructe alcoolizate se păstrează la rece. Un desert care va fi apreciat de toţi cei care vor avea ocazia să-l deguste.

Poftă bună!