Tort cu glazură de ciocolată albă

Tort cu glazură de ciocolată albă jpeg

Orice tort aţi alege pentru a-l glazura cu ciocolată albă, este un deliciu şi este perfect pentru iubitorii de dulce extrem. Vă prezentăm un tort cu cremă de lapte şi cu glazură de ciocolată albă.

Ingrediente tort cremă de lapte şi glazură de ciocolată albă:

- 1 buc Pandişpan de ciocolată făcut în casă - 200 g de ciocolată - 100 ml lapte - 3 linguri zahăr - 50 g unt

- 670 ml lapte

- 70 g amidon

- 2 linguri jumătate zahăr

- 70 g ciocolată albă

- 170 g unt la temperatura camerei

- 100 g zahăr pudră

- 100 g ciocolată albă

- 1 albuş

- 2linguri lapte

- 4 linguri zahăr pudră

- Zeamă de lămâie

Mod de preparare tort cremă de lapte şi glazură de ciocolată albă:

Crema de lapte se face după cum urmează: se păstrează 100 ml de lapte separat şi restul se pune într-o cratiţă pe foc. Peste laptele din cratiţă se pune ciocolata albă până la dizolvare. În acelaşi timp, amidonul şi zahărul se pun în laptele pus deoparte la dizolvat. Când laptele de pe foc începe să fiarbă, se toarnă peste compoziţie încet, laptele împreună cu amidonul şi zahărul şi se amestecă mereu. Se lasă la fiert încă un minut şi apoi se dă la răcit. Untul şi zahărul pudră se amestecă la mixer bine. Apoi, peste se pune încet crema de lapte, se amestecă bine până se încorporează toată compoziţia şi arată ca o budincă.

Pandişpanul de ciocolată se coace într-o formă rotundă, apoi se taie în 3 felii de 1 cm.

Forma de tort se pregăteşte, pe fundul ei se pune folie transparentă pentru ca la sfârşit tortul să iasă mai uşor. Se pune primul blat şi peste el jumătate din crema de lapte. Apoi se pune al doilea blat şi restul de cremă, peste care se pune şi ultimul blat, care este şi cel mai neted.

Mod de preparare glazura de ciocolată albă:

Albuşul se freacă bine cu telul sau o lingură de lemn şi se adaugă încet zahărul pudră până se obţine o pastă omogenă, suficient de groasă încât să nu se scurgă.

Într-o cratiţă, la foc mic, se topeşte ciocolata albă, adăugând două linguri de lapte. Înainte să se răcească se pune şi albuşul şi se picură puţină zeamă de lămâie.

Glazura se foloseşte la decorat tortul, apoi tortul se pune la frigider pentru cel puţin 3 ore.