Tort cu pere. Reţetă originală

Zemoase sau mai tari, mici sau puţin mai mari, perele pot fi mâncate crude sau în diverse prăjituri. Vă provocăm azi la o reţetă delicioasă şi orginală de tort cu pere.
Ingrediente pentru tort cu pere
Pentru blat 100 g zahăr pudră 100 g unt 1 ou 150 g făină 1/2 pacheţel praf de copt coaja de la 1/2 de lămâie
500 ml frişcă lichidă
100 ml vin roşu
100 g zahăr pudră
6 felii gelatină
200 g pere
100 ml frişcă
1 pară
1 linguriţă suc de lămâie
40 g fistic zdrobit
Mod de preparare al reţetei de tort cu pere
Din ingredientele de la aluat se frământă o cocă tare. Se întinde o foaie rotundă şi se aşază într-o formă cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată. Se coace în cuptorul încălzit 20 de minute, după care se lasă să se răcească.
Se toarnă vinul într-o oală, se adaugă zahărul pudră şi se pun pe foc. Se aduc la punctul de fierbere, după care se lasă să se răcorească. Se adaugă gelatina înmuiată în prealabil în vinul călduţ şi se amestecă cu frişca lichidă bătută bine.
Se curăţă perele de coajă şi de seminţe şi se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze. Se aşază perele tăiate sferturi pe blat în funcţie de preferinţă.
Se toarnă compoziţia cu frişcă peste pere şi se dă la frigider câteva ore ca să se întărească. Se desprinde inelul formei şi se decorează acest tort cu frişcă şi felii de pere. Peste tortul cu pere se presară cu fistic zdrobit.
sursa foto: Profimedia
Spune-ţi-ne ce părere aveţi de propunerea noastră de tort cu pere în căsuţa de comentarii de mai jos.
Cea mai simplă reţetă de pandişpan