Tort cu pere. Reţetă originală

tort cu pere jpeg

Zemoase sau mai tari, mici sau puţin mai mari, perele pot fi mâncate crude sau în diverse prăjituri. Vă provocăm azi la o reţetă delicioasă şi orginală de tort cu pere.

Ingrediente pentru tort cu pere

Pentru blat 100 g zahăr pudră 100 g unt 1 ou 150 g făină 1/2 pacheţel praf de copt coaja de la 1/2 de lămâie

500 ml frişcă lichidă

100 ml vin roşu

100 g zahăr pudră

6 felii gelatină

200 g pere

100 ml frişcă

1 pară

1 linguriţă suc de lămâie

40 g fistic zdrobit

Mod de preparare al reţetei de tort cu pere

Din ingredientele de la aluat se frământă o cocă tare. Se întinde o foaie rotundă şi se aşază într-o formă cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată. Se coace în cuptorul încălzit 20 de minute, după care se lasă să se răcească.

Se toarnă vinul într-o oală, se adaugă zahărul pudră şi se pun pe foc. Se aduc la punctul de fierbere, după care se lasă să se răcorească. Se adaugă gelatina înmuiată în prealabil în vinul călduţ şi se amestecă cu frişca lichidă bătută bine.

Se curăţă perele de coajă şi de seminţe şi se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze. Se aşază perele tăiate sferturi pe blat în funcţie de preferinţă.

Se toarnă compoziţia cu frişcă peste pere şi se dă la frigider câteva ore ca să se întărească. Se desprinde inelul formei şi se decorează acest tort cu frişcă şi felii de pere. Peste tortul cu pere se presară cu fistic zdrobit.

sursa foto: Profimedia

Spune-ţi-ne ce părere aveţi de propunerea noastră de tort cu pere în căsuţa de comentarii de mai jos.

Tort cu portocale şi frişcă

Tort cu portocale şi frişcă

Cea mai simplă reţetă de pandişpan

Cea mai simplă reţetă de pandişpan

Pandişpan pufos cu mere

Pandişpan pufos cu mere