Tort cu zmeură

Sunt acrişoare, zemoase şi se găsesc mai peste tot în această perioadă. Mai mult, zmeura merge de minune în deserturi uşoare şi răcoroase, asa ca va prezentam o reteta de tort cu zmeura.
Ingrediente
Pentru blat
375 g făină 250 g unt 125 g zahăr 1 ou 1/2 lămâie 1 vârf cuţit bicarbonat coaja de la o lămâie
Pentru umplutură
300 g zmeură proaspătă
300 g frişcă
Preparare
Cerne făina pe planşetă, fă o adâncitură la mijloc, unde pui oul, coaja rasă de la o lămâie, bicarbonatul stins cu o lingură de zeamă de lămâie, untul tăiat bucăţele şi zahărul. Amestecă cu mâna ingredientele şi frământă bine. Aluatul îl împarţi în trei îl întinzi în foi subţiri pe fundul tăvii, apoi le coci pe rând. Ai grijă să nu se usuce prea tare!
Aşază foile coapte pe o suprafaţă plană, pentru a nu se deforma.
Aşază prima foaie de blat şi zmeura, acoperă cu cel de-al doilea blat şi repetă operaţia până termini cele trei blaturi, fructele şi frişca. Acest tort cu zmeura se termină cu un strat de fructe şi cu frişcă.
Desertul de tort cu zmeura se ţine la rece până în momentul servirii, când se porţionează.