Tort de ciocolată cu portocale

tort ciocolata portocale jpeg

Cui nu-i place ciocolata? Cui nu-i place o combinaţie de ciocolată cu citrice? Nu cred să fi primit vreun răspuns negativ. Şi, totuşi, şi pentru unii şi pentru alţii avem o reţetă delicioasă de tort de ciocolată cu portocale.

Ingrediente pentru tort de ciocolată cu portocale

1 portocală 3 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 150 g unt 100 g ciocolată neagră 25 g cacao 200 g făină 1 praf de copt

200 g ciocolată neagră

100 g frişcă

coajă de portocală caramelizată

80 g zahăr pentru caramelizat coaja de portocală

Mod de preparare pentru tort de ciocolată cu portocale

Se fierbe 5 minute coaja de portocală tăiată cubuleţe şi apoi se strecoară şi se lasă deoparte. Miezul portocalei se fierbe 15 minute, se scurge de apă şi se mixează să rezulte un piure. Pentru blat se freacă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă untul, ciocolata topită şi piureul de portocală. Se încorporează treptat cacaua şi făina cernută

împreună cu praful de copt. Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit 50 de minute.

Se caramelizează uşor zahărul, se adaugă cubuleţele de coajă de portocală şi se lasă să se îmbibe bine de caramel, apoi se scot pe o farfurie să se răcească. Pentru cremă, se amestecă

ciocolata neagră topită la bain-marie cu frişca şi jumătate din cubuleţele de portocală caramelizate. Se taie blatul de tort în două felii orizontale, se umplu cu jumătate din cremă

şi se îmbracă deasupra cu restul. Tortul de ciocolată cu portocale se ornează cu coajă de portocală caramelizată.