Tort de ciocolată cu portocale

Cui nu-i place ciocolata? Cui nu-i place o combinaţie de ciocolată cu citrice? Nu cred să fi primit vreun răspuns negativ. Şi, totuşi, şi pentru unii şi pentru alţii avem o reţetă delicioasă de tort de ciocolată cu portocale.
Ingrediente pentru tort de ciocolată cu portocale
1 portocală 3 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 150 g unt 100 g ciocolată neagră 25 g cacao 200 g făină 1 praf de copt
200 g ciocolată neagră
100 g frişcă
coajă de portocală caramelizată
80 g zahăr pentru caramelizat coaja de portocală
Mod de preparare pentru tort de ciocolată cu portocale
Se fierbe 5 minute coaja de portocală tăiată cubuleţe şi apoi se strecoară şi se lasă deoparte. Miezul portocalei se fierbe 15 minute, se scurge de apă şi se mixează să rezulte un piure. Pentru blat se freacă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă untul, ciocolata topită şi piureul de portocală. Se încorporează treptat cacaua şi făina cernută
împreună cu praful de copt. Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit 50 de minute.
Se caramelizează uşor zahărul, se adaugă cubuleţele de coajă de portocală şi se lasă să se îmbibe bine de caramel, apoi se scot pe o farfurie să se răcească. Pentru cremă, se amestecă
ciocolata neagră topită la bain-marie cu frişca şi jumătate din cubuleţele de portocală caramelizate. Se taie blatul de tort în două felii orizontale, se umplu cu jumătate din cremă
şi se îmbracă deasupra cu restul. Tortul de ciocolată cu portocale se ornează cu coajă de portocală caramelizată.