Tort de ciocolată cu vişine şi mascarpone

Tort de ciocolată cu vişine şi mascarpone 2jpg jpeg

Dacă vrei un tort cu adevărat special şi foarte bun pentru o ocazie de neuitat, trebuie să încerci neapărat acest tort de ciocolată cu vişine şi mascarpone. Este un desert delicios şi se potriveşte cu orice eveniment important ce trebuie sărbătorit aşa cum se cuvine.

desert

Ingrediente blat pentru Tortul de ciocolată cu vişine şi mascarpone:

- 90 g cacao extra neagră - 250 g zahăr - 250 g făină - 1 linguriţă sare - 1 linguriţă esenţă vanilie - 1 linguriţă bicarbonat - 2 linguriţe praf de copt - 100 ml ulei - 250 ml cafea fierbinte - 260 ml iaurt - 3 ouă

Ingrediente creme pentru Tortul de ciocolată cu vişine şi mascarpone:

- 300 g vişine proaspete sau congelate

- 1 lingură amidon

- 1 lingură de apă rece

- 3 linguri zahăr

- 250 g mascarpone

- 300 ml smântână de frişcă

- 200 g ciocolată albă

Mod de preparare Tort de ciocolată cu vişine şi mascarpone:

Bine de ştiut, iar gospodinele care preferă torturile ştiu, că ingredientele se scot la temperatura camerei cu 1-2 ore înainte de a începe treaba. Toate ingredientele uscate se amestecă cu un tel într-un bol mai mare. Apoi se bat ouăle bine cu un tel şi se adaugă uşor peste uleiul, iaurtul şi esenţa de vanilie. Acestea toate se toarnă peste celelalte ingrediente şi se amestecă până la omogenizarea lor completă. La sfârşit se pune şi cafeaua fierbinte, treptat.

Pentru copt ai nevoie de 3 tăvi sau cratiţe cu diametrul de 21 de cm. Este nevoie de 3 blaturi de acest diametru, dar se pot coace şi pe rând. Se pun la cuptorul preîncălzit la 180de grade timp de 30-35 de minute. Se scot şi se lasă la răcit. Se pot face seara, iar dimineaţa se prepară restul.

Vişinele se pun la foc mic împreună cu zahărul timp de 5 minute. Amidonul se desface cu o lingură de apă rece şi se pune la fiert peste vişine pentru încă 3 minute. Se lasă crema la răcit.

Ciocolata albă şi frişca de pun la foc mic pentru a se topi şi a se omogeniza frumos. Se lasă la răcit 1 oră, apoi se pune la congelator sau frigider să se răcească bine. După ce s-a răcit bine, se mixează până devine o compoziţie spumoasă şi fină.

Mascarpone, lăsat înainte la temperatura camerei, se mixează bine până devine spumos şi se adaugă peste crema de ciocolată albă. Se lasă la frigider 1 oră şi apoi se trece la asamblat bunătatea de tort.

Se pune o lingură de cremă albă pe un platou pentru a fixa tortul bine. Peste se pune primul blat de tort (poţi tăia din cele 3 blaturi, blaturi mai subţiri), care se unge cu cremă de mascarpone şi se pun 2-3 linguri de cremă de vişine. Se procedează aşa până se epuizează toate blaturile de tort. Se păstrează puţină cremă de mascarpone pentru învelirea acestui tort de ciocolata. Apoi se ornează cu fulgi de ciocolată, cu cremă de vişine şi cu câteva bomboane de ciocolată albă cu fulgi de cocos. Acest tort de ciocolată cu vişine şi mascarpone este minunat de bun şi savuros. Poftă bună!

tort de ciocolata

Tarta de dovleac cu mascarpone

Tarta de dovleac cu mascarpone

Prajitura cu mascarpone

Prajitura cu mascarpone

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine