Tort de gelatină cu portocale

Sperăm să va surâdă ideea propusă de noi de a face un tort de gelatină cu portocale. Poate fi potrivit chiar pentru această zi de Dragobete.
Ingrediente pentru tort de gelatină cu portocale
450 g iaurt 100 g zahăr pudră 500 g frişcă sau 2 plicuri de praf de frişcă 2 plicuri gelatină 150 g pişcoturi de şampanie 1 portocală 2 banane 1 cutie compot ananas
Mod de preparare pentru tort de gelatină cu portocale
Se amestecă iaurtul cu zahărul pudră, se adaugă jumătate din compotul de ananas (suc şi fruct) şi bananele tăiate mărunt. Se adaugă frişca şi gelatina dizolvată în apă fierbinte, amestecând uşor şi continuu. Se aşază o folie de plastic pe fundul cratiţei şi pe laterale, apoi se tapetează cu feliile de portocală. Se toarnă compoziţia în cratiţă. Deasupra se pun pişcoturi de şampanie. Se lasă la rece minimum 4-5 ore. Se răstoarnă tortul de gelatină cu portocale pe un platou.