Tort de îngheţată

Ştiai că la început, bezelele moi erau folosite pe post de medicament? Ele erau preparate din extract de rădăcină de nalbă mare, amestecat cu zahăr şi albuş de ou şi erau considerate un medicament eficient împotriva durerilor de gât. Astăzi, gelatina a înlocuit extractul de nalbă mare, iar bezelele moi sunt unul dintre cele mai iubite deserturi din lume.
Ingrediente
Pentru blat
- 250 g biscuiţi digestivi
- 90 g unt
Pentru umplutură
- 1 kg îngheţată de ciocolată
- 3-4 biscuiţi digestivi
- 50 g fulgi de ciocolată
Pentru decor
- 75 g bezele moi (marshmallows)
- 50 g fulgi de ciocolată, după preferinţă
- sos de ciocolată

Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Îmbraci cu compoziţia obţinută o formă de tort cu inel detaşabil.
Pentru umplutură, rupi bucăţi biscuiţii.
Îi amesteci cu îngheţata de ciocolată, uşor moale, apoi adaugi fulgii de ciocolată.
Pui îngheţata peste blat, o nivelezi şi dai tortul la congelator pentru 2 ore.
Înainte să-l serveşti, îl decorezi cu bezelele moi, fulgi de ciocolată şi sos de ciocolată.
Poftă bună!
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Semifreddo de ciocolată.
