Tort Medovik reţeta

prajitura cu miere shutterstock 64860124 580x400 jpeg

Se topeşte în gură, este fin şi foarte savuros, tortul Medovik este cea mai bună alegere pentru orice masă festivă sau în familie. Cu aluat de miere, cremă de smântână şi nuci, acest tort va fi devorat imediat. Nu este o reţetă grea, deci o poţi încerca fără ezitare, sigur nu îţi va părea rău.

Ingrediente  Tort Medovik reţeta:

  • 2 ouă potrivite
  • 1 pahar de zahăr pentru aluatul de foi
  • 60 de grame de unt
  • 2 linguri de miere
  • 1,5 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 3 pahare jumătate de făină albă de calitate
  • 1,5 litri de smântână de 20% grăsime
  • 200 de grame de nuci mărunţite şi prune uscate

Mod de preparare Tort Medovik reţeta:

Într-o cratiţă sau castron termorezistent se bat ouăle, alături de zahăr, unt şi miere, se amestecă cu o lingură de lemn. Apoi, se pune vasul pe baie de aburi şi se amestecă mereu timp de 15 minute. Se ia de pe baia de aburi când sunt toate omogenizate, se pune şi bicarbonatul de sodiu, apoi se amestecă bine. Se pune înapoi pe baia de aburi.

Se ţine pe baia de aburi încă 5 minute, timp în care se amestecă până ce se dublează compoziţia. Apoi, se adaugă făină şi se frământă aluatul. Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă o jumătate de cană de făină. Aluatul se lasă apoi la loc cald sau acoperit cu un prosop, pentru a se evita întărirea zahărului şi mierii din compoziţia lui.

Apoi se fac foile. Se taie 7 bucăţi, care se fac bile din aluat. Din fiecare bilă de aluat se întinde o foaie de 1,5 mm. Foaia de aluat se pune într-o tigaie goală, care se acoperă cu un capac. Aşa veţi obţine forme perfect rotunde pentru tort. Puteţi folosi capac de 30 de cm.

Se taie fiecare foaie în parte cu un cuţit pe margini pentru a rămâne perfect rotund, apoi se coace la foc mic. Mare grijă, se coc foarte repede. resturile de aluat pot fi aruncate, deoarece se întăresc rapid. Foile coapte trebuie să fie maronii. Toate cele 7 foi se coc frumos.

Apoi, se trece la cremă. Se amestecă smântâna cu zahărul cu ajutorul unui mixer, până se zahărul se topeşte. Crema nu trebuie să fie lichidă. Dacă iese mai lichidă, se adaugă 2 plicuri de întăritor de frişcă la 1 litru de smântână. Apoi, fiecare foaie în parte se unge cu 3 linguri de cremă de smântână. Între foi, se pun nucile şi prunele uscate mărunţite. Se păstrează puţină cremă şi se bagă la frigider peste noapte.

La frigider tortul se înmoaie în cremă şi este uşor de modelat. Se unge cu restul de cremă şi se taie din margini, acolo unde este cazul. Apoi, se face o glazură din ciocolată cu puţină ciocolată neagră şi 50 de grame de unt, topite pe baie de aburi. Când este gata, se stropeşte tortul cu glazura şi se mai lasă 2-3 ore la frigider. Apoi, se serveşte rece. Poftă bună!