Tortellini cu brânză şi legume

tortellini jpeg

Încearcă această reţetă delicioasă, însoţită de un pahar de vin alb.

Ingrediente

450g tortellini cu brânză 2 căni broccoli, cu tulpina îndepărtată şi tocaţi 1 cană morcovi, curăţaţi şi tăiaţi rondele 1 ½ căni ardei gras asortat 1 cană porumb 2 linguri ulei de măsline ½ cană supă de pui sau supă de roşii 2 linguri făină ½ linguriţă piper ¼ linguriţă sare ½ linguriţă praf de usturoi 250g brânză grasă ¾ cană lapte ½ cană brânză mozzarella opţional, busuioc proaspăt

Mod de preparare

Pune la fiert oală mare cu apă şi sare. Cât timp apa fierbe, pregăteşte legumele. Spală, curăţă şi taie bucăţile de broccoli.

Curăţă şi taie morcovii rondele. Curăţă ardeii de codiţă şi seminţe şi taie-i bucăţele. Pune tortellini în apă la fiert şi adaugă şi morcovii. Clăteşte-i cu apă rece şi scurge-i.

Între timp, sotează broccoli şi ardeiul gras cu uleiul de măsline până se înmoaie. Adaugă şi porumbul pentru 1-2 minute. Într-un blender, amestecă supa de roşii, făina, piperul, sarea şi praful de usturoi. Adaugă şi brânza grasă şi amestecă până capătă o textură cremoasă.

Într-o cratiţă mică, toarnă laptele la foc încet. Adaugă crema de brânză peste lapte, amestecând încontinuu. Apoi adaugă brânza mozzarella. Amestecă tortellini cu legumele sotate în aceeaşi oală în care au fost fierţi tortellinii. Toarnă sosul de brânză pe deasupra. Asezonează după gust şi serveşte cu frunze de busuioc proaspete.

Sursa: http://www.chelseasmessyapron.com